Lean methode toepassen in de zorg

In een tijd waarin de zorgsector geconfronteerd wordt met toenemende druk en veranderingen, wordt de procesoptimalisatie in de zorg een belangrijke strategie om hoogwaardige zorg te blijven leveren. De Lean methode biedt hierin een gestructureerde aanpak om verspilling te verminderen, efficiëntie te verhogen en de kwaliteit van zorg te verbeteren. Bij TWI Company begrijpen we de unieke uitdagingen waarmee zorgorganisaties worden geconfronteerd en zijn we toegewijd aan het ondersteunen van deze organisaties bij het implementeren van de Lean methode door middel van Training Within Industry (TWI).

De resultaten liegen er niet om

besparing inwerktijd
Besparing inwerktijd
0 %
trainingsstandaarden
Besparing op afkeur en rework
0 %
sneller opschalen
Sneller opschalen
0 %

Direct starten met de TWI methodiek?

Download hier onze e-book “Stap voor stap foutloos werken” en ontdek hoe je foutloos werken kunt implementeren in jouw organisatie.

Ontdek hoe je foutloos werken implementeerd

Het TWI stappenplan uitgelegd in 14 pagina’s 

Zo weet jij waar je moet beginnen

Plan van aanpak 2023 TWI

Huidige werkprocessen in de zorg optimaliseren

Werkprocessen in de zorg zijn vaak complex en vereisen nauwgezette coördinatie en samenwerking tussen verschillende zorgverleners en afdelingen. Door procesoptimalisatie kunnen zorginstellingen de doorstroming verbeteren, wachttijden verminderen en de patiënttevredenheid verhogen. Voorbeelden van werkprocessen in de zorg zijn onder meer patiëntenregistratie, triage, medicatiebeheer, en zorgplanning. Deze processen omvatten een reeks stappen die efficiënt moeten worden uitgevoerd om optimale zorg te garanderen.

standaardisatie van werkprocessen

Bij TWI Company ondersteunen we jouw zorgorganisatie bij het identificeren van inefficiënties in de huidige werkprocessen en het implementeren van de Lean methode om deze te verbeteren. Door middel van Training Within Industry leer je jouw zorgmedewerkers hoe ze verspilling kunnen herkennen, standaardwerk kunnen ontwikkelen en continu kunnen streven naar verbetering. Dit resulteert in soepelere processen, kortere doorlooptijden en een hogere mate van zorgkwaliteit.

Efficiënt werken in de zorg met TWI Company

Efficiënt werken in de zorg is essentieel om de toenemende vraag naar zorg op te vangen en tegelijkertijd de kosten onder controle te houden. Door de Lean methode toe te passen, kun je jouw werkprocessen in de zorg effectiever benutten en waarde toevoegen voor zowel patiënten als zorgverleners. Dit omvat het elimineren van overbodige stappen, het verminderen van wachttijden en het optimaliseren van voorraadbeheer.

 

Bij TWI Company bieden we je zorgorganisatie de tools en begeleiding die je nodig hebt om de Lean methode met succes toe te passen. Onze experts werken nauw samen met je samen om de specifieke uitdagingen van je organisatie te begrijpen en op maat gemaakte oplossingen te bieden.

 

Door te investeren in Training Within Industry wordt efficiënt werken in de zorg makkelijker. Zo kunnen zorginstellingen een cultuur van continu verbeteren cultiveren en zich aanpassen aan de veranderende behoeften van hun patiënten en de industrie als geheel. En in een tijd waarin efficiëntie en kwaliteit van zorg van vitaal belang zijn, biedt TWI Company de nodige ondersteuning en expertise om zorgorganisaties te helpen hun doelen te bereiken. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe wij jouw organisatie kunnen helpen optimaliseren en excelleren in een uitdagende zorgomgeving.