De TWI methodiek

Continu verbeteren en foutloos werken?
TWI Company laat je zien dat dit echt kan.

Een goed eindproduct, daar draait het om. Elke dag opnieuw.

Medewerkers zijn vaak de cruciale schakel naar succes. Samen met TWI Company zet je een uniforme werkwijze neer waarbij je de kwaliteiten van jouw medewerkers optimaal benut.

Of het nou gaat om diegene die al 40 jaar op de werkvloer staat, of een flexibele arbeidskracht die voor een korte periode meedraait; na de implementatie van training within industry voert iedereen op dezelfde manier de handelingen uit en weet jij waar je op mag rekenen aan het eind van het proces.
Elk proces kent in- en output. Dat wat ertussen gebeurt maakt de kwaliteit.

De optimale werkwijze kun je alleen ontdekken als je op de werkvloer aanwezig bent. Daarom trekt TWI Company zelf de veiligheidsschoenen aan en gaat met jouw mensen de vloer op. Samen bepalen we de opvolgende stappen in het proces en die leggen we vast.

Met training within industry maak je het verbeterpotentieel direct inzichtelijk. Dát is de basis voor de training. We trainen jouw mensen tot TWI-trainer zodat zij zelfstandig bestaande- en nieuwe medewerkers snel en efficiënt kunnen trainen. “Train de trainer” dus. Direct op de werkvloer.

Direct starten met de TWI methodiek?

Download hier onze e-book “Stap voor stap foutloos werken” en ontdek hoe je foutloos werken kunt implementeren in jouw organisatie.

Ontdek hoe je foutloos werken implementeerd

Het TWI stappenplan uitgelegd in 14 pagina’s 

Zo weet jij waar je moet beginnen

Plan van aanpak 2023 TWI

Training Within Industry stap voor stap implementeren

Fase 0 - de voorbereiding

Welke uitdagingen spelen er op de werkvloer? Welke impact hebben deze uitdagingen? Hoe ziet de stip op de horizon eruit?

Met de TWI-trainingsmethode geef je jouw organisatie handvatten om een blijvende verandering door te voeren én te borgen. Om ook echt succesvol te zijn moeten we samen precies weten wat er anders moet, waarom die verandering noodzakelijk is en wat daarvoor nodig is.

Liever één keer vaker “waarom?” dan de aanname doen dat we het wel weten…

1. Kick-off

Met jouw team, alle mensen in het proces, organiseren we een gezamenlijk startmoment: de kick-off.

Samen zorgen we ervoor dat alle betrokkenen, bij de start van het traject, precies weten wat, hoe en waarom Training Within Industry het verschil gaat maken.

De sleutelpersonen uit het proces hebben een prominente rol tijdens kick-off. Zij krijgen het podium en staan ernaast om de kritische vragen te beantwoorden.

2. Werkplekanalyse

Een proces gaat over input, handelingen en output. De TWI-trainer gaat met jouw mensen de werkvloer op om samen het proces te doorlopen en alle handelingen vast te leggen. Deze werkplekanalyse vormt de basis voor de trainingsstandaard en taakbeschrijving.

Natuurlijk verliezen we niet waar het om gaat: de medewerker en betrouwbare output. TWI Company spreekt de taal van de medewerker, en brengt ervaring mee van ruim 170 TWI-voorbeelden.

3. Standaard werk

De trainingsstandaard beschrijft alle handelingen in de taak. De (nieuwe) medewerker leert in de praktijk, per taak, de belangrijke stappen, kritische punten en waarom dit kritische punten zijn.

TWI Company neemt direct het verbeterpotentieel mee. Zo is de wat, hoe en waarom per taak heel helder vastgelegd.

4. Opleidingstraject op de vloer

Het belangrijkste in de TWI-methodiek is trainen op de vloer. Wij geloven erin dat een medewerker pas echt goed getraind wordt als dit direct op de werkvloer en in de praktijk gebeurt.

De kracht van de TWI-methodiek is dat de trainer de taak 3 keer voordoet en daarin opbouwend vertelt wat, hoe en waarom de taak uitgevoerd moet worden. Vervolgens herhaalt de medewerker de taak 4 keer.

De TWI-trainer vertelt wat, hoe en waarom deze taak uitgevoerd moet worden. De trainer heeft nu direct in de praktijk “getoetst” dat de medewerker zelfstandig, veilig en foutloos kan werken.

5. TWI audit

Kwaliteit wil je behouden, een geplande TWI-audit zorgt voor het borgen van kwaliteit en eventuele nieuwe inzichten om een taak nog beter uit te voeren.

TWI Company heeft ook ruime ervaring met het continu verbeteren van processen.