Foutloos werken M&G Group

"70% minder inwerktijd, sneller inschatten of iemand geschikt is en meer focus op kwaliteit en veiligheid"

Nieuwe informatie opnemen, onthouden én toepassen is niet eenvoudig. Het aanleren van vaardigheden is daarom tijdrovend. Bovendien is de werknemer niet altijd in staat om de handelingen correct uit te voeren, laat staan dat andere aspecten zoals veiligheid en kwaliteit voldoende aan bod komen.

De oplossing voor deze problemen wordt door M&G Group gevonden in de TWI aanpak. De eerste pilot levert verbluffende resultaten op: 70% tijdsbesparing bij het aanleren van vaardigheden en verbeterde aandacht voor veiligheid, kwaliteit en productiviteit.

De resultaten

Overal verschillende inwerkmethodes

Een grootschalige verhuizing van de M&G productielocatie betekende een groot aantal nieuwe medewerkers. Mensen die het bedrijf en de processen niet kennen, hoe leid je die snel en effectief op? Over het huidige systeem was men niet tevreden.

Nieuwe medewerkers kregen niet genoeg aandacht en overal werden verschillende inwerkmethodes gehanteerd. Verwarring alom. Pogingen met filmpjes en andere visuele technieken om hier verandering in aan te brengen leverden niet het gewenste resultaat op.

"Hilarisch en doeltreffend: T-shirts vouwen op de TWI manier. Er wordt nog steeds over gepraat!“

Starten met een TWI Pilot

In 2018 is M&G begonnen met een pilot van drie maanden. In totaal werden 17 instructies geschreven en getraind aan uitzendkrachten en een vaste kracht. De resultaten waren spectaculair: 70% minder inwerktijd, sneller inschatten of iemand geschikt is en meer focus op veiligheid. Ook de ‘bijvangst’ moet niet onderschat worden. Door gestandaardiseerde instructies te schrijven worden potentiële verbeteringen in de processen zichtbaar.

Medewerkers schrijven zelf de instructies en worden zo direct betrokken bij de TWI aanpak. Dit zorgde bij M&G voor meer eigenaarschap en draagvlak om de pilot uit te breiden naar trainingstandaard voor de gehele organisatie.

Case Mg Group Pilot

Trots op het resultaat

Dat de TWI aanpak inmiddels zo’n succes is gebleken hadden ze bij M&G vooraf niet bedacht. Het is onder andere te danken aan het feit dat ze in detail niet alles van te voren in beton hadden gegoten, maar samen met de belangrijkste betrokkenen een opzet zijn gaan bedenken en uitwerken hoe TWI in de bestaande M&G organisatie zo optimaal mogelijk te integreren. Dit op plekken waar het de meeste toegevoegde waarde had voor de organisatie. Daarmee werd het iets van de deelnemers en niet iets dat over de schutting gegooid werd. Het is een aanpak die na het eerste jaar al positieve resultaten oplevert, iets waar M&G terecht trots op is.

Wat levert het verkorten van de inwerktijd jouw organisatie op?